WINNEN! MET EEN
CIRCULAIR AMBACHTSNETWERK

Winnen is een initiatief wat zich inzet om reststromen van afval in de race te houden en ze opnieuw te laten winnen in een andere vorm of functie.

Ontdek de case

KLAAR
VOOR DE 
START

Hoe noem je een circulair ambachtsnetwerk dat zich in zal zetten voor het hergebruik van grondstoffen binnen de gemeente Delft? 

Dit is een interessante vraag waar wij bij Quantes over mee mochten brainstormen. We kwamen er achter dat het antwoord soms heel simpel kan zijn, wat bereik je door hergebruik op meerdere vlakken? Juist. Winst.

Vanaf het idee dat winst een mooi doel is, zijn we door gegaan op dit concept. Hier is WINNEN! uitgerold. Door dit project op te zetten, wint namelijk niet alleen de grondstof zelf, maar ook de wereld, de tweede gebruiker, de kringloopwinkel en ook de afvalverwerker. Het gaat daarmee niet alleen om hergebruik, maar ook om energie besparen, kosten besparen en ook de wereld sparen.

Winst omzetten in WINNEN!

Hoe maak je dit visueel?

Dat is een hele goede vraag. In het filmpje hiernaast zie je in een korte shot waar ons gedachteproces allemaal naartoe ging. Bij WINNEN! denk je namelijk niet alleen gelijk aan afval. In het logo zijn dan ook de volgende elementen verwerkt.

  • Een juichend mens, want die is verantwoordelijk voor de winst.
  • De W van WINNEN.
  • Een medaille, want die staat voor winst, maar ook voor doorzettingsvermogen, succes en trots. Allemaal passend bij het doel.
  • Circulaire pijltjes, deze geven heel duidelijk weer wat bij alle processen het basis doel is. Circulariteit.

Het WINNEN! initiatief is opgezet in een samenwerking met Stichting Stunt, de Gemeente Delft en Avalex. Hier komen 3 partijen samen om een circulair netwerk op te zetten binnen de gemeente. Hiermee worden partijen verbonden en wordt er direct gewerkt met de reststromen die hier uit voort vloeien.

Uitingen

Website

Patroon

Complete huisstijl

Banner materiaal

Samen jouw volgende
project oppakken?

Pieter van Quantes

pieter@quantes.nl
06 38 32 77 51